نورپردازی ویترین

وقتی راجع به نورپردازی ویترین صحبت می کنیم مانند سایر نورپردازی های رایج، هدف صرفا ایجاد روشنایی و زیبایی نیست. بلکه چیزی فراتر از این موارد است. در هر نوع فروشگاهی، هدف نهایی جذب مشتری های بیشتر و افزایش منافع اقتصادی است. این نوع نورپردازی به کمک می آید تا آب و رنگ و جلوه ی اجناس و محصولات ما را به صورتی برجسته تر و واضح تر برای مشتری به نمایش بگذارد. ویترین فاقد نورپردازی و یا فاقد نورپردازی با اصول و روش های صحیح ممکن است هیچ مخاطب یا مشتری را به خود جلب نکند. از تکینیک های مختلفی باید در نورپردازی استفاده شود. گاهی ایجاد نورهای یکنواخت و گاهی ایجاد نورهای تاکیدی می تواند مناسب تر باشد. هدف دیده شدن چیزی است که ما می خواهیم. و نورپردازی یکی از ارکان مهم در طراحی ویترین است که در راستای این هدف بسیار تاثیرگذار است.

تاثیر نورپردازی ویترین در طراحی و دکوراسیون داخلی

تاثیر و زیبایی نورپر دازی سقف در دکوراسیون مغازه

تاثیر و زیبایی نورپر دازی سقف در دکوراسیون مغازه : استفاده از ویترین و نورپردازی آن، زیبایی و جلوه های نمایشی بی نظیری در دکوراسیون داخلی ایجاد می کند و سبب دلنشین شدن فضا و انتقال حس مثبت به مشتری ها می شود که بی شک در خرید کردن آن ها تاثیر زیادی دارد. در طراحی داخلی یک فروشگاه، از ابزارهای نورپردازی استفاده می شود . تا اجناس بیشتر، واضح تر و به تفکیک از هم، توسط مشتری دیده شوند. اکثر فروشگاه های برندهای معتبر و معروف در همه ی کشورها تلاش می کنند تا نورپردازی ویترین های خود را با در نظر گرفتن نیازهای مشتری به شکلی اصولی، متفاوت و مدرن انجام دهند. تا بتوانند در جلب توجه مشتری ها با یکدیگر رقابت کرده و جایگاه خود را در بازارهای مختلف حفظ کنند.

انواع روش های نورپردازی دکوراتیو ویترین

از انواع لامپها و پروژکتورهای دکوراتیو و جذاب می توان برای پرتاب نور روی اجناس و افزایش زیبایی در ویترین ها استفاده کرد. این چراغ ها می توانند سبکی مدرن یا کلاسیک به ویترین شما ببخشند و یک نورپردازی دکوراتیو را برای ویترین شما انجام دهند. که هدف آن جنبه های تزئینی، چیدمانی و دکور ویترین است. انتخاب نوع چراغ های دکوراتیو در ویترین های داخلی فروشگاه، بسته به سبک طراحی ویترین دارد. برای مثال در ویترین های جلویی مغازه که ویترین اصلی به شمار می رود از چراغ های بزرگ و متفاوت، و در ویترین های داخلی که به صورت باکس و یا ردیفی هستند، از لامپها و ریسه های مخفی و رنگی می توان استفاده کرد. در مورد ویترین هایی که کوچک و منفرد هستند مثل باکس های طلا یا ساعت فروشی، از لوسترها و چراغ های دکوراتیو زیبا و متناسب در بالای باکس ها استفاده می شود.

مهم ترین نکات مربوط به نورپردازی ویترین و افزایش فروش

در صورتی که نورپردازی ویترین یک فروشگاه به طور اصولی و صحیح انجام شود می تواند سبب ایجاد هیجان در مشتری شده و او را جذب کند. نورپردازی در ویترین های بیرونی، توجه عابران را به فروشگاه جلب می کند. به طوری که گاهی نورپردازی آنقدر خوب و بجا انجام می گردد که مشتری ناخودآگاه جلوی ویترین یک فروشگاه میخکوب می شود. در این حالت مشتری این تمایل را پیدا می کند که از اجناس درون فروشگاه نیز دیدن کند. از سوی دیگر، شما با نورپردازی های مربوط به ویترین های داخلی نیز می توانید، آن چه را که برای فروش بیشتر مد نظر دارید برای مشتری ها بهتر به نمایش گذاشته و موجب شوید که آن ها در نهایت به خرید ترغیب شوند. باید توجه کرد که نورپردازی به گونه ای انجام شود که روی احساس مشتری تاثیر بگذارد و حس مثبت در او ایجاد کند.

سنسور های مورد استفاده در نورپردازی ویترین

لامپ های سنسور دار زمانی استفاده می شود که نیاز نیست لامپ ها همیشه روشن باشند. به عنوان مثال برای ویترین های داخلی که در بخشی از فروشگاه قرار دارند که تردد کمتری در آنجا صورت می گیرد، از لامپ های سنسوردار با سنسور حرکتی استفاده می شود. تا در مصرف برق صرفه جویی شود. به طوری که فقط زمانی که مشتری وارد فروشگاه می شود روشن شده و روشنایی لازم را برای دید بهتر او، ایجاد می کند. گاهی از سنسور های نوری نیز می توان در ویترین های فروشگاه به ویژه ویترین های جلویی استفاده کرد. در صورتی که نور ویترین در ساعات مختلف شبانه روز تحت تاثیر نور طبیعی خورشید قرار داشته باشند، با استفاده از سنسورهای نوری می توان موجب شد که لامپها در روشنایی روز خاموش بوده و با تاریک شدن هوا و کم شدن نور، روشن شده و نورپردازی مورد نیاز را انجام دهند.

انواع نورپردازی ها در ویترین

نوع نورپردازی در ویترین اصلی یا جلویی ممکن است با ویترین های داخلی متفاوت باشد. گاهی از نورپردازی تاکیدی استفاده شده و یک یا تعداد کمی محصول برجسته نشان داده می شوند. و گاهی نورپردازی به صورت یکنواخت انجام می گردد. با توجه به تغییر اجناس یک فروشگاه و تغییر اندازه ها، ابعاد و رنگ اجناس تلاش می گردد تا نورپردازی تا حدودی قابلیت جابجایی و تنظیم داشته باشد. نورپردازی ویترین ها می تواند به صورت توکار، مخفی و یا آشکار انجام شود. گاهی لامپ ها در سقف به کار برده می شوند و گاهی در کف و دیوار که به نوع طراحی ویترین وابسته است. برای ویترین های جلویی و اصلی از انواع لامپ های دکوراتیو و آویز نیز استفاده می شود.

سنسورهای مورد استفاده در نورپردازی ویترین
انواع نورپردازی ها در ویترین

نحوه اجرای نورپردازی ویترین

برای اجرای نورپردازی ویترین پس از انجام طراحی های دقیق و متناسب با نوع اجناس فروشگاه، میزان نور طبیعی که در شبانه روز به ویترین ها می رسد، سبک مورد نظر برای طراحی ویترین و بسیاری پارامترهای مهم دیگر، زیرکاری های لازم برای نصب لامپ ها و چراغ ها انجام می شود. سیم کشی های برق و نصب ریل ها و پایه ها از این موارد است. گاهی نیاز است تا از سقف کاذب و یا باکس های ویترینی نیز استفاده شود. انتخاب نوع لامپ ها و چراغ ها و ویژگی های هرکدم اعم از میزان مصرف برق و مقدار و نوع روشنایی نیز بسیار حائز اهمیت هستند و باید با دقت و آگاهی کافی انجام شوند.

مشاوره و اجرای نورپردازی ویترین

مشاوره و اجرای نورپردازی ویترین به طور مستقیم روی درآمد و منفعت ما از کسب و کارمان ارتباط دارد. بنابراین بهتر است از گروهی از متخصصان مجرب در این زمینه کمک بگیریم که تجارب موفقی داشته اند و دانش و آگاهی به روزی برای طراحی و اجرای آن در اختیار دارند. و هم چنین از روش های مختلف، شناخت کافی دارند. چرا که اگر نورپردازی به روشی صحیح انجام نشود ممکن است تاثیر منفی روی مشتری ها داشته باشد. تیم قوی و با تجربه مینفری تمامی روش ها، طرح ها و ابزارهای نوین و مدرن را به کار می گیرد تا نورپردازی در ویترین فروشگاه شما را به بهترین روش ممکن و مطابق با پارامترهای مطلوب و مورد نظر شما انجام دهد.

انواع لامپ های مورد استفاده در ویترین

انواع آویزها و لوسترها، چراغ های سیلندری با نور هدایت شونده، انواع آباژورها، چراغ های ریلی قابل تنظیم، چراغ های COB، انواع لامپ های LED و هالوژن برای ویترین استفاده می گردد. گاهی نیز از پروژکتورهای با نور زیاد استفاده می شود. نورهایی که درصد بازتاب رنگ (CRI) بالاتری دارند موجب بهبود کیفیت در دید مشتری ها شده و خرید را برای آن ها تسهیل می کنند. برای انتخاب نوع منبع روشنایی و لامپ ها باید به ویژگی های فیزیکی و ظاهر، نوع تابش و زاویه ی آن، شدت نوردهی، مقدار حرارتی که تولید می کند، میزان مصرف برق و کیفیت و کارایی آن بسیار دقت کرد.

چراغ های ریلی قابل تنظیم

این چراغ ها علاوه بر روشنایی، با توجه به اینکه طراحی ظاهری آن ها مدرن و زیبا است در نورپردازی در ویترین فروشگاه های مختلف می توانند زیبایی بصری نیز ایجاد کنند. چراغ های ریلی، انعطاف پذیری خوبی از نظر جابجایی و تغییر زاویه تابش و تمرکز نور دارند و برای استفاده در ویترین ها بسیار مناسب هستند. چرا که با تغییر دکوراسیون و چیدمان ویترین، می توان نورپردازی و زوایای تابش را نیز به دلخواه و به راحتی تغییر داد. علاوه بر این که چراغ ها آزادی و امکان حرکت و تنظیم بر روی ریل را دارند امکان چرخش کامل نیز برای آن ها وجود دارد. ریل های مورد استفاده برای این لامپ ها قابلیت نصب در کف، سقف و یا دیوارهای ویترین را دارد. انواع لامپ های LED،  SMDو COB را می توان روی ریل های مناسب نصب و به صورت چراغ ریلی مورد استفاده قرار داد.

لامپ های COB و SMD

این لامپ ها به شکل توکار و روکار وجود دارند. اگر دقیق تر بخواهیم بررسی کنیم باید این را در نظر داشته باشیم که لامپ های COB و SMD نیز انواعی از لامپ های LED هستند که تکنولوژی ساخت آنها کمی متفاوت است. لامپ های COB برای کاربردهای موضعی و نقطه ای مناسب ترند و نور بیشتری دارند. در حالی که SMD ها نور یکنواخت و کمتری داشته و برای کاربردهای خطی و نواری مناسب تر است. بنابراین در چراغ های ریلی بیشتر از لامپ های COB استفاده می شود. و برای ویترین هایی که نور نواری و یکنواخت نیاز دارند از SMD ها استفاده می شود. لامپ های COB راندمان نوری بیشتری نسبت به SMD دارند. اما لامپ های SMD عمر طولانی تری داشته و مصرف برق کمی دارند. در هر صورت این نوع کاربرد است که به ما کمک می کند از کدامیک استفاده کنیم.

موارد مهم دیگر

لامپ ها و چراغ های مورد استفاده در ویترین بهتر است قابلیت هماهنگ شدن با انواع چیدمان های متنوع را داشته باشند. باید دقت کرد که نور پردازی به نحوی مستقیم نباشد که سبب خیرگی و آزردگی چشم مشتری ها شود. رنگ لامپ ها و چراغ باید طوری انتخاب شود که وقتی با یکدیگر ترکیب می شوند علاوه بر تامین دید کافی، برای مشتری ها نیز جذاب و خوشایند باشد. معمولا ترکیب سفید و زرد ترکیب مناسب و مطلوب تری برای نور اصلی است. برای نورپردازی های تزئینی و دکوراتیو بسته به نوع جنس و رنگ بندی آن شاید استفاده از نور های رنگی مناسب نیز به افزایش جذابیت ویترین کمک کند. با توجه به اینکه معمولا از تعداد لامپ های زیادی برای نورپردازی ویترین استفاده می شود و این لامپ ها مدت زمان زیادی در شبانه روز روشن هستند، استفاده از لامپ های کم مصرف مناسب تر هستند.

نورپردازی برای ویترین طلا فروشی

نورپردازی ویترین

گالری های طلا و جواهر از جمله فروشگاه های لوکس به شمار می روند و نورپردازی در ویترین آن ها نیز باید با سبک گالری ها هم خوانی داشته باشد. اکثر اجناس در این گالری ها ارزش و اهمیت زیادی دارند و باید به خوبی در معرض نمایش برای مشتری قرار بگیرند. مهم است که نور پردازی آنها طوری انجام شود که درخشش و شکوه طلا و جواهرات را چند برابر نمایان کند. یکی دیگر از مسائل مهم، تاثیر نوع نور مورد استفاده بر طلا و جواهرات و سنگ های قیمتی مختلف است. ممکن است همه ی آنها در برابر یک نور درخشندگی خود را نمایان نکنند. برای مثال الماس در نور آفتابی جلوه ی درخشانی دارد اما فیروزه، عقیق و .. در زیر این نور جلوه ی چندانی ندارند. بنابراین در انتخاب نور با شدت و رنگ متناسب برای ویترین طلا فروشی ها بسیار باید دقت کرد.

نورپردازی برای ویترین بوتیک ها

نورپردازی ویترین فروشگاه لباس

در نورپردازی برای ویترین فروشگاه های لباس و بوتیک ها باید دقت کرد که نوع نورپردازی و مقدار آن متناسب با سبک کلی بوتیک شما باشد. معمولا از نورپردازی تاکیدی روی مانکن ها و یا برخی وسایل و لباس های خاص استفاده می شود. باید توجه کرد که رنگ لامپ های مورد استفاده طور انتخاب شود که رنگ لباس ها را متفاوت از آنچه که هستند نمایش ندهد. از چراغ های دکوراتیو متناسب با سبک لباس ها و ویترین نیز می توان برای زیبایی بیشتر استفاده کرد. یکی دیگر از نکاتی که بهتر است مورد توجه قرار گیرد این است که روشنایی ویترین معمولا بهتر است کمی بیشتر از فصای داخلی فروشگاه باشد تا به خوبی جلب توجه کند. هم چنین میزان نور ویترین در ساعات مختلف شبانه روز باید قابل تغییر و تنظیم باشد تا لباس ها جلوه ی کافی را داشته باشند.

محصولات نورپردازی ویترین

انواع نور پردازی ویترین به چه صورت است؟

نور پردازی ویترین ها می تواند به صورت توکار، مخفی و یا آشکار انجام شود. ممکن است گاهی از نورپردازی تاکیدی استفاده شده و یک یا تعداد کمی محصول برجسته نشان داده می شوند. و گاهی نورپردازی به صورت یکنواخت انجام می گردد.

نورپردازی تجاری برای چه مشاغل و فضاهایی مناسب تر است؟

نورپردازی یکی از ارکان مهم در طراحی داخلی و ویترین فروشگاه های و مراکز تجاری است. می توان گفت تمام صنف هایی که محصولی را برای فروش به مردم ارائه می دهند، برای بهتر دیده شدن محصولات خود و فروش بیشتر نیاز به نورپردازی حرفه دارند. از جمله این فضا ها و مشاغل می توان به : بوتیک، مغازه ها، مزون، جواهر فروشی، ساعت فروشی و دیگر فروشگاه های مرتبط با مد و پوشاک، فروشگاه های ظروف و … اشاره کرد.

طراحی و اجرای نور پردازی فروشگاه و مغازه چگونه انجام می شود؟

برای اجرای نورپردازی فروشگاه و مغازه پس از انجام طراحی های دقیق و متناسب با نوع اجناس فروشگاه، میزان نور طبیعی که در شبانه روز به ویترین ها می رسد، سبک مورد نظر برای طراحی ویترین و بسیاری پارامترهای مهم دیگر، زیرکاری های لازم برای نصب لامپ ها و چراغ ها انجام می شود.