در نورپردازی کمد می توان با استفاده از سنسور ها به نوعی نور پردازی هوشمند داشت. سنسور ها تشخیص می دهند که در کمد باز یا بسته است و در حالت در باز چراغ را روشن نگه می دارند و در حالت در بسته چراغ را خاموش می کنند. برای نور پردازی داخل کمد ها سنسور های مختلفی می تواند مورد بهره برداری قرار بگیرد. یکی از رایج ترین انواع سنسور ها برای این کار سنسور فرو سرخ یا مادون قرمز است. این نوع از سنسور ها خود به دو دسته ی مختلف سنسور یا حسگر چشمی حرکتی و حسگر چشمی تقسیم می شوند. حسگر ها می توانند کوتاه برد (کوتاه دامنه) یا بلند برد (بلند دامنه) باشند.
چرا نورپردازی کمد
کمد ها علاوه بر اینکه فضایی برای جای دادن لوازم و وسایل هستند، یکی از بخش های جدا نشدنی دکوراسیون داخلی به شمار می روند. از این رو نورپردازی کمد امری ضروری است. روشن کردن یک فضا مانند اتاق یا آشپزخانه تنها با استفاده از نور سقفی، مدت هاست که منسوخ شده است. نورپردازی های ویژه برای مثال نور پردازی داخل کمد دیواری سبب زیبا شدن فضای اتاق، کاهش مصرف برق و همچنین دید بهتر و استفاده ی بهتر از فضای داخل کمد ها می شود.
نور پردازی مناسب و صحیح برای کمد ها، این لوازم مهم خانه را کاربردی تر خواهد کرد. هر کمد دارای بخش های مختلفی است. بخش هایی نظیر قسمت آویز، طبقات، کشو و … در هر کمد می تواند وجود داشته باشد. برای کمد هایی که به منظور انبار سازی وسایل مورد استفاده قرار می گیرند نور پردازی انجام نمی شود.
روش های نورپردازی کمد
روش های مختلفی برای نورپردازی کمد وجود دارد. چراغ های داخل کمد را می توان به سنسوری متصل کرد تا با باز و بسته شدن درب کمد چراغ ها نیز به طور خودکار روشن و خاموش شوند. سنسور ها معمولاض به این صورت کار می کنند که 30 ثانیه بعد از بسته شدن درب کمد چراغ ها خاموش شوند و در مصرف برق صرفه جویی صورت گیرد.
انواع روش های نورپردازی برای کمد ها شامل استفاده از رشته های لامپ LED و یا ریسه های لامپ با رنگ های مختلف و همچنین استفاده از چراغ های تو کار است که در ادامه بیشتر در مورد هر کدام از این موارد توضیح خواهیم داد. از لامپ های فلور سنت به دلیل خطر شکسته شدن و ایجاد خطر برای سلامتی به دلیل داشتن مواد سمی تقریباً استفاده نمی شود.
توضیحات روش های نورپردازی کمد
یکی از روش هایی که برای نورپردازی کمد مورد استفاده قرار می گیرد به کار بردن رگال نوری است. در این طراحی قسمت آویز لباس ها با تامین روشنایی همراه خواهد بود و معمولاً از رشته لامپ های LED کم مصرف برای این نوع طراحی استفاده می شود. در روش دیگر می توان از چراغ های تو کار برای نور پردازی کمد استفاده کرد و در زیر طبقات و یا در بدنه ی کمد این چراغ ها راا نصب نمود. ابعاد چراغ های تو کار برای کمد می تواند متناسب با اندازه ی کمد انتخاب شود. روش دیگر به کار بردن ریسه های نور پردازی برای کمد است. این روش بسیار مقرون به صرف بوده و در رنگ های مختلف می تواند اجرا شود. تمام نوپردازی ها در کمد را می توان با تعبیه سنسور درب کمد به صورت خودکار در آورد.
سنسور چشمی حرکتی برای نورپردازی کمد
سنسور های چشمی حرکتی که در نور پردازی کمد ها مورد استفاده قرار می گیرد دارای نوعی لنز کروی هستند. در این لنز ها دو چشمی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و مثال آن سنسور های موجود در راه پله هاست. از این نوع سنسور ها علاوه بر کمد های دیوراری، برای اتاقک های پرو و آسانسور نیز استفاده می شود. این سنسور ها به طیف اشعه فروسرح حساس هستند و حرارت بدن جانداران را تشخیص می دهند. برای این نوع از سنسور ها زمان تاخیری تعیین می شود که در صورت حذف جاندار از مقابل آن و یا عدم حرکتش چراغ خاموش می شود. تنظیمات دیگری نیر برای سنسور چشمی حرکتی داخل کمد ها وجود دارد و می تواند به گونه ای باشد که در زمان روز روشن نشود و میزان حساسسیت آن نیز قابل تنظیم است. حساسیت های این سنسور ها در هوای خیلی گرم و در برابر بخار کاهش پیدا می کند.
سنسور های چشمی کوتاه برد برای نورپردازی کمد
نوع دیگری از سنسور ها که برای نور پردازی در کمد ها به کار گرفته می شود، سنسور های چشمی است که در ظاهر دو چشمی کنار هم دارند. یکی از چشمی ها شفاف است و دیگری سیاهرنگ. چشمی شفاف نور فروسرخ را ارسال می کند و چشی سیاه بازتاب نور ارسالی از سنسور شفاف را دریافت می کند. زمانی که جسمی در برابر این چشمی قرار بگیرد، بسته بودن در کمد تشخیص داده می شود. قدرت دامنه ی تشخیص این نوع از سنسور ها به اندازه ی حدود ده سانتی متر است. در صورتیکه کمد دو در باشد باید برای هر کدام از در ها سنسور چشمی جداگانه ای تعبیه کرد. سنسور های چشمی هم به صورت رو کار و هم به صورت تو کار برای نور پردازی قابل نصب هستند. نوع دیگری از سنسور های چشمی بلند دامنه با برد 40 سانتی متری نیز وجود دارد.
از چه چراغ های داخل کمد استفاده میشود؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد برای نورپردازی کمد از دو دسته چراغ تو کار و همچنین رشته ها و ریسه ها استفاده می شود. سیم کشی معمولی در داخل کمد ها علاوه بر اینکه از نقطه نظر طراحی و دکوراسیون صحنه ی جالبی به وجود نمی آورد، از نظر ایمنی نیز توسط آتش نشانان ممنوع شده است زیرا احتمال بروز آتش سوزی در اثر اتصالی سیم های رو کار وجود دارد. به همین دلیل باید در کمد ها از سیم کشی تو کار استفاده نمود. یکی از مناسب ترین راه های نور پردازی کمد استفاده از رگال نوری است که به جای رگال معمولی از این نوع رگال های حاوی چراغ استفاده می شود. رگال های نوری نور را مستقیماً روی لباس ها می تابانند. ریسه های LED 220 ولتی نیز یکی از رایج ترین چراغ های مورد استفاده برای نور پردازی کمد هستند.
ایمنی نور پردازی در کمد
از آنجا که لامپ های مورد استفاده پس از مدتی روشن بودن گرم می شوند، لازم است شرایط ایمنی برای حفاظت لامپ ها از تماس با البسه و پوشاک قابل اشتعال رعایت شود. لامپ های رشته ای ممکن اسست بسیار گرم شوند و معمولاً برای آن ها از پوشش یا حباب روشنایی استفاده می شود. در صورتی که لامپ های رو کار استفاده شود باید مراقب وسایلی بود که احتمال سقوط روی لامپ ها و شکستن آن ها را دارند. البته تجهیزات مطابق با فناوری روز دنیا مشکلات ایمنی نخواهند داشت و مانند ابزار قدیمی مستعد ایجاد آتش سوزی نیستند. در صورتیکه نورپردازی قدیمی در کمد های خود دارید در اسرع وقت آن را با لوازم جدید و امروزی جایگزین کنید و مطمئن باشید از این صرف هزینه ضرر نخواهید کرد.
طول عمر چراغ های داخل کمد؟
در نورپردازی کمد ها معمولاً از از لامپ های ال ای دی استفاده می شود که نور بیشتر، دوام بالاتر و همچنین مصرف برق کمتری دارند. طول عمر لامپ های ال ای دی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی طول عمر این نوع لامپ ها از لامپ های رشته ای بیشتر است. چراغ های ال ای دی معمولاً به گونه ای ساخته می شوند که دچار شکستگی از بیرون و داخل نخواهند شد و همچنین به دلیل نداشتن مواد سمی و مضر چراغ های بی خطری برای استفاده داخل کمد ها هستند. گذر زمان تا حدی می تواند از کفیت و میزان نور دهی ال ای دی بکاهد و گرمای تولید شده توسط خود چراغ ها طول عمر آن ها را کم خواهد کرد. شرکت های تولید کننده میزان عمر و کارایی محصولات خود را از ابتدا اعلام می کنند و مدت زمان عمر مفید با 100% کارایی (برای مثال 60 هزار ساعت) مشخص است و پس از ان 20% از نور کاسته می شود.
آیا نورپردازی کمد نیاز به طراحی دارد؟
طراحی نورپردازی داخلی نیاز به دانش و تخصص و سلیقه دارد. طراحی نورپردازی در مینفری به صورت حرفه ای انجام می گیرد. طراحی نور پردازی مخفی و تشخیص محل نصب چراغ ها نیاز به تجربه ی کافی دارد. اگر هدف از تعبیه ی چراغ در کمد ها زیبا سازی چند برابر فضای داخلی کمد و سهولت استفاده از فضای آن با نور بیشتر باشد، بهتر است از متخصصین مینفری در این امر کمک بگیرید تا هزینه ی لازم برای نور پردازی کمد ها به بهترین شکل و کیفیت و بالاترین بازده طبق سلیقه و خواست شما مصرف شود. سبک های بسیار متنوعی برای طراحی نور پردازی داخل کمد ها وجود دارد که شاید از آن بی خبر باشید. در طراحی نور پردازی نکات مختلفی از جمله ایجاد تواز در نور، افزایش جذابیت فضا، اثرات روانشناختی مثبت، استفاده درست از رنگ نور ها و … مورد بررسی دقیق و کارشناسانه واقع می شود.
مراحل اجرای نورپردازی کمد
اجرای نور پردازی به عنوان یکی از زیر شاخه های طراحی و معماری سبب به کار گیری نور برای رویت و مشاهده ی تمام المان ها و عناصر در معماری داخلی می شود. طراحی و اجرای نور پردازی برای جلوه ی بصری فضا اهمیت بسیار زیادی دارد. در بحث نور پردازی با دو نور طبیعی و نور مصنوعی مواجه هستیم که البته برای فضای داخلی کمد ها نور طبیعی اهمیت زیادی ندارد و عامل اصلی و تعیین کننده در طراحی همان نور مصنوعی است. برای اجرای نور پردازی کمد ابتدا باید طراحی نور پردازی با توجه به ساختار، اندازه، نظم فضایی، رنگ و مواردی از این دست در داخل کمد انجام شود. پس از آن با تهیه و استفاده از به روز ترین لوازم و فناوری نورپردازی، نوری در محیط ایجاد خواهد شد که بیشترین تاثیر گذاری را داشته باشد. مینفری در این زمینه می تواند بهترین اجرای نور پردازی در کمد را ارائه دهد.
برآورد قیمت نورپردازی کمد ها
قیمت نور پردازی کمد ها مجموع قیمت طراحی، اجرا و خرید لوازم است. برای برآورد قیمت باید مساحت نیازمند نور پردازی مشخص شود و با توجه به لوازمی که در آن محدوده نیاز است، قیمت تعیین می شود. امروزه چراغ های مختلفی با انواع کیفیت ها و شکل ها در بازار موجود است که قیمت های متفاوتی دارند.
نورپردازی کمد ها برای چه اماکنی مورد استفاده قرار میگیرد؟
هر جایی که نیاز باشد وسایلی جمع و جور شوند، به کمد نیاز است و نورپردازی کمد می تواند روی آن اجرا شود. یکی از مهمترین مکان های استفاده از کمد اتاق خواب است که نیاز به محلی برای نگهداری لباس و … را فراهم می کند. در عین حال کمد ها در هر محل دیگری از خانه یا حتی ادارات نیز مورد استفاده قرار می گیرد و می توان در آن ها نور پردازی داشت. یکی از محل های مهم نور پردازی کمد، فروشگاه هاست. قفسه هایی که فروشگاه های لباس و دیگر لوازم دارند برای جلوه گری محصولات خود نیازمند نورپردازی مناسب هستند تا کالا های خود را بهتر به دید و نظر مشتریان برسانند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم صاحبان این دست از کسب و کار ها از خدمات مینفری بهره ببرند. نور پردازی کمد را می توان روی انواع کمد دیواری ساخته شده از مصالح مختلف اجرا کرد.
سخن آخر
کمتر کسی زندگی در خانه ای بدون کمد دیواری را می پسندد . نقش کمد دیواری به عنوان مکانی برای نگهداری و مرتب کردن لوازم و وسایل اهالی ساکن در خانه بسیار مهم و پر رنگ است. اهمیت بالای کمد های دیواری، جذابیت نور پردازی را مشخص می کند. یک طراحی مناسب و با سلیقه سبب می شود تا هر بار در کمد را باز می کنید با صحنه ی دلپذیری رو به رو باشید. باید بدانید که کمد های دیواری تنها فضایی خالی و محصور شده نیستند و باید با استفاده از طبقات جدا کننده و نور پردازی به بهترین شکل ممکن مدیریت شوند.
محصولات نور پردازی کمد
قیمت نور پردازی کمد ها مجموع قیمت طراحی، اجرا و خرید لوازم است. برای برآورد قیمت باید مساحت نیازمند نور پردازی مشخص شود و با توجه به لوازمی که در آن محدوده نیاز است، قیمت تعیین می شود.
در نورپردازی کمد می توان با استفاده از سنسور ها به نوعی، نور پردازی هوشمند داشت. سنسور ها تشخیص می دهند که در کمد باز یا بسته است و در حالت در باز چراغ را روشن نگه می دارند و در حالت در بسته چراغ را خاموش می کنند. سنسور داخل کمد به دو دسته ی مختلف سنسور یا حسگر چشمی حرکتی و حسگر چشمی تقسیم می شود.
هر جایی که نیاز باشد وسایلی جمع و جور شوند، به کمد نیاز است و نور پردازی کمد می تواند روی آن اجرا شود. کمد ها در هر محل دیگری از خانه یا حتی ادارات نیز مورد استفاده قرار می گیرد و می توان در آن ها نور پردازی داشت. یکی از محل های مهم نور پردازی کمد، فروشگاه هاست.