لامپ پنلی روکار، موضوعی است که در این محتوا قصد داریم در مورد آن به طور کامل و جامع توضیحاتی را ارائه کنیم. به طور کلی روشنایی، یک مورد بسیار مهم و ضروری در تمامی فضاها و مکانها میباشد. در واقع بدون روشنایی، نمیتوان زندگی کرد. در زمانهای قدیم، لامپها و چراغهای پرمصرف به فراوانی وجود داشت. ولی امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فناوری، چراغها و لامپهای متنوع با کمترین مصرف انرژی و طول عمر بالا ساخته و تولید میشوند. یکی از این لامپها که جزء تازه ترین تولیدات میباشد، چراغ پنلی روکار است. این نوع لامپ دارای انواع مختلف، مزیتها و ویژگیهای فراوان، کاربردهای متنوع و تاثیرات زیبایی فوق العاده میباشد. در ادامه و در بخشهای بعدی با ما همراه باشید تا در مورد هر یک از موضوعات بیان شده، توضیحات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
چراغ پنلی روکار چیست؟
چراغ پنلی روکار در واقع یکی از انواع چراغهای پنلی میباشد. این نوع چراغها جایگزین بسیار مناسبی برای چراغهای قدیمی و پرمصرف هستند. در زمانهای قدیم در تمامی فضاها، از لامپهایی آزار دهنده و پرمصرف استفاده میشد. ولی امروزه به دلیل کاهش مصرف انرژی و استفاده از نورهای ملایم و استاندارد، در اغلب مکانها و فضاها از چراغهای پنلی استفاده میشود. ساختار داخلی این نوع لامپهای پنلی همانند چراغهای کم مصرف است. در واقع در این نوع لامپ پنلی روکار، محفظههایی وجود دارد که این محفظه برای انتشار نور است و تا حد استانداردی ارتفاع آن بلند میباشد تا نور کافی و مناسب به تمام فضای مورد نظر برسد. به طور کلی با پایین آمدن این چراغها، شدت نور تابشی افزایش مییابد. چراغ پنلی روکار، دارای نور بسیار مناسبی است و برای فضاهایی که متراژهای بالایی دارند نیز، بسیار عالی و کافی میباشد. این چراغها در واقع شبیه به صفحههای نورانی هستند و در زیبایی فضا تاثیر بسزایی میگذارند. به همین منظور در اغلب منازل و در انواع طراحیهای داخلی از آنها به فراوانی استفاده میشود. البته این گونه لامپها از لحاظ ابعاد، کاربرد، نور، طرح و مدل دارای انواع گوناگونی میباشند که در بخشهای بعدی به آنها اشاره خواهیم کرد.
بررسی انواع چراغ پنلی روکار
در واقع چراغ پنلی روکار از لحاظ ابعاد، طرح، نور و تکنولوژی به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند. ولی به طور کلی این نوع لامپهای پنلی شامل 4 نوع زیر میباشند:
-
هالوژنی
چراغ پنلی هالوژنی از قدیمی ترین نوع این چراغها میباشد. این مدل چراغ پنلی به دلیل قدیمی بودن بسیار پرمصرف میباشند و انرژی بسیار زیاد و همچنین برق فراوانی را مصرف میکنند. این گونه لامپها با کمک ترانسهای برق، روشنایی بالایی را منتشر خواهند کرد.
-
ال ای دی LED
لامپهای ال ای دی ساختار جدیدتری نسبت به هالوژنیها دارند و به همین دلیل مصرف انرژی در آنها کمتر است. در پی مصرف کمتر انرژی، گرمای کمتری نیز تولید خواهد شد.
-
اس ام دی SMD
لامپ پنلی روکار اس ام دی نیز از نوع تولیدات جدید میباشد و از یک و یا چند دیود تشکیل میشود. همچنین این نوع لامپها دارای بهینگی بسیار بالایی میباشند. به همین منظور این نوع چراغهای پنلی مقرون به صرفه میباشند. این نوع لامپها با استفاده از پایه کوتاهی که دارند، به راحتی روی تخته نصب میشوند.
-
سی او بی COB
لامپهای سی او بی مانند اس ام دیها دارای ساختار مدرنی میباشند. در این نوع لامپهای پنلی، یک سری تراشه استفاده شده است. طول عمر اینگونه لامپها بسیار بالا است. تابش نور در این نوع لامپ به صورت کاملا یکنواخت میباشد. در این نوع لامپهای پنلی میکرو مدارهای فراوانی وجود دارد و این میکرو مدارها در واقع مرکز اصلی نور به حساب میآیند.
آیا چراغ های پنلی روکار در زیبایی خانه تاثیر می گذارد؟
در واقع بدون نور و یا روشنایی، نمیتوان به راحتی زندگی کرد. به طور کلی روشنایی و نور یک عنصر بسیار مهم و ضروری برای هر فضا و یا مکانی میباشد. این روشنایی و یا نور، توسط چراغها و لامپهای متنوع برای تمامی فضاها و یا مکانهای مختلف ایجاد میشود. در زمانهای قدیم برای تامین روشنایی محیط از چراغهای رشتهای بهره میبردند. این چراغهای رشتهای دارای معایب بسیار زیادی بودند و در واقع این معایب باعث عدم زیبایی در محیط نیز میشده است. پس از گذشت زمان و با گسترش صنعت، لامپهای جدید جایگزین مناسبی برای این گونه لامپهای رشتهای شدند و زیبایی فضا را نیز تامین کردند. چراغهای پنلی و یا صفحهای اس ام دی و سی او بی از جمله این چراغها میباشند که به علت زیبایی و تنوع در مدل و طرح آنها، در دکوراسیون خانهها به فراوانی استفاده میشود. به طور کلی استفاده از چراغهای پنلی روکار و یا لامپهای پنلی باعث افزایش جذابیت فضا و یا محیط میشوند. در واقع با توجه به تکنولوژی جدیدی که در ساخت چراغهای اس ام دی و سی او بی به کار رفته است، استفاده از این نوع چراغها در طراحی داخلی خانهها مشاهده میشود. این نوع چراغها علاوه بر جنبه روشنایی، در زیبایی خانهها نیز تاثیر بسیار زیادی میگذارند. در چراغهای پنلی روکار تنوع در طرح و مدل بسیار زیاد است و با هر سلیقهای میتوان لامپهای بسیار زیبا انتخاب کرد. به همین منظور هیچ گونه محدودیتی در ابعاد و اشکال این نوع لامپها وجود ندارد و میتوان آنها را متناسب با هر نوع دکوراسیونی انتخاب کرد. هر طرح و مدل چراغ پنلی روکار زیبایی خاصی را به فضاهای مختلف میبخشد و در واقع باعث چشمگیر شدن فضا خواهد شد.
چراغ پنلی روکار یا توکار، کدام تاثیر زیبایی بیشتری دارند؟
چراغهای پنلی به طور کلی شامل دو نوع لامپ پنلی روکار و لامپ پنلی توکار میباشند. در واقع هر یک از این نوع لامپهای پنلی دارای کاربردها و مزیتهای بسیار متنوعی میباشند. برای شناخت بیشتر و میزان تاثیر زیبایی چراغ پنلی، باید با هر یک از آنها به طور کامل آشنا شویم.
چراغ پنلی توکار همانطور که از نام آن مشخص است کاملا در سقف و یا دیوار جای میگیرد. در واقع هیچ قسمتی از آن را نمیتوان مشاهده کرد. به طور مثال نورهای مخفی از جمله این نوع لامپهای پنلی توکار میباشند که در عین حال که مخفی هستند ولی نور کافی و مناسبی را به محیط میرسانند. به همین منظور اغلب افراد برای دکوراسیون خانههای خود از این نوع چراغ پنلی توکار استفاده میکنند. در چراغهای پنلی روکار در واقع چنین امکانی وجود ندارد و بخشی از چراغ روی سطح قرار میگیرد و به راحتی قابل مشاهده است. البته به همین علت در ساخت و تولید این نوع چراغها، از طرحهای بسیار گوناگونی استفاده میشود تا برای هر نوع فضایی مناسب باشند. مقدار نور تابشی نیز در این نوع لامپها بسیار زیاد است. برخی از افراد بر اساس سلیقههای متفاوت این نوع چراغ پنلی را برای دکوراسیون خانههای خود انتخاب میکنند.
چند نکته مهم هنگام نصب چراغ پنلی روکار
به طور کلی پس از شناخت و بررسی هر یک از لامپهای پنلی، باید بتوانیم به درستی آنها را نصب کنیم. در هنگام نصب چراغ پنلی روکار، نکات بسیار مهمی وجود دارد که شامل موارد زیر میشود:
- قطع کردن جریان برق: به جهت ایمنی بیشتر برای افراد، باید از قطع بودن جریان برق در زمان نصب چراغهای پنلی اطمینان حاصل کرد.
- نحوه متصل شدن ولتاژ: نوع متصل شدن ولتاژ باید به گونهای باشد که برای نصاب و یا فردی که چراغ پنلی روکار را نصب میکند، کمترین خطر را داشته باشد. در واقع زمانی که اتصال به صورت اشتباه باشد، چراغ و یا لامپ پنلی خواهد سوخت.
- نحوه قرار گرفتن چراغ: به طور کلی رعایت این نکته بسیار مهم است که چراغ باید در محل برش زده و به صورت کاملا محکم قرار بگیرد و متناسب با آن محل باشد.
- هماهنگ شدن چراغهای پنلی روکار با محل نصب: در واقع نکتهی دیگری که از اهمیت بالایی برخوردار است، هماهنگی مشخصات فنی چراغ پنلی روکار با محلی است که باید آن را نصب کرد. این مشخصات به طور کلی باید با یکدیگر متناسب باشند. به طور مثال لامپهای آی پی دار و یا محافظت شده باید در مکانها و یا فضاهای بیرونی قرار بگیرند.
- هم پوشانی چراغ پنلی: در زمانی که تعداد چراغهای پنلی روکار در یک محیط زیاد باشد، باید حتما موضوع هم پوشانی چراغها رعایت شود تا نور محیطی مناسب و استانداردی ایجاد شود.
- دقت در نصب چراغهای پنلی روکار: نکتهی مهم دیگری که در هنگام نصب لامپهای پنلی باید رعایت شود، نصب درست آنها میباشد. اگر نصب توسط افراد بی تجربه و بی دقت انجام شود، ممکن است لامپ عملکرد و کارایی خود را از دست بدهد.
استفاده از لامپ پنلی روکار چه مزیتی دارد؟
به طور کلی استفاده از لامپ پنلی روکار مزیتها و ویژگیهای بسیار زیادی دارد که در ادامه قصد داریم با این موارد بیشتر آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
مزیتهای لامپ پنلی روکار
- عمر بسیار بالا و طولانی چراغهای پنلی روکار
- مصرف انرژی بسیار پایین در صورت استفاده از لامپهای پنلی روکار
- داشتن تنوع در مدل و طرحهای لامپهای پنلی
- عدم ایجاد اشعه و هر گونه آلودگی
- قابلیت و توانایی بازیافت چراغهای پنلی روکار
- دارای طراحی و ساختار مدرن
- کیفیت بسیار بالا در تولید چراغهای پنلی
- ایجاد نور یکنواخت، ملایم و اصولی
- قابلیت نصب کردن بسیار راحت و آسان
- عدم خیرگی و آزار دادن چشم
- مورد استفاده قرار گرفتن در فضاهایی که دارای متراژ بسیار بالایی میباشند.
- انتشار نور و روشنایی بیشتر در چراغهای پنلی روکار
- قابلیت استفاده در مکانها و یا فضاهای مختلف
- افزایش تاثیر زیبایی در صورت استفاده از این نوع چراغهای پنلی
سیم کشی چراغ پنلی روکار به چه صورتی انجام میشود؟
سیم کشی چراغ پنلی روکار و نصب آن دارای مراحل متعددی میباشد. یکی از این مراحل و در واقع مهمترین مرحله، قطع جریان برق جهت ایمنی بیشتر میباشد. برای اطمینان از قطعی برق ساختمان میتوان از فازمتر استفاده کرد. مرحله دیگر متصل کردن براکت سقف میباشد. در این مرحله پایه نصب با کمک پیچهای موجود به جعبه اتصال و یا سقف متصل میشود. پس از این نصب بست، سیمها باید به چراغ پنلی روکار وصل شوند. در این مرحله مقدار کمی از روکش اطراف سیم برداشته میشود و سیمها به دهانه لامپ متصل خواهند شد. پس از اتصال سیمها، چراغ پنلی باید به محل مورد نظر متصل شود. در این مرحله فیکسچر باید به صورت محکم روی براکت قرار بگیرد. در نهایت پس از اتمام مراحل بیان شده، لامپ باید در منبع نور قرار بگیرد و جریان برق نیز متصل شود. در این مرحله از روشن شدن لامپ و اتصال درست و اصولی چراغ پنلی روکار، اطمینان حاصل میکنیم.
طول عمر پنل های روکار به چه صورتی میباشد؟
به طور کلی طول عمر هر نوع وسایل الکتریکی برای هر مصرف کنندهای موضوع بسیار مهمی میباشد. در واقع زمانی که طول عمر یک وسیله بالا باشد، نشان دهندهی کیفیت و مرغوب بودن آن جنس و یا وسیله میباشد. در مورد چراغ پنلی روکار نیز به همین صورت است. به طور کلی چراغهای پنلی روکار را به عنوان یک وسیله الکتریکی با طول عمر بسیار بالا میشناسند. در واقع میانگینی که برای استفاده از این نوع چراغهای پنلی روکار در نظر گرفتهاند، تقریبا 60 هزار ساعت میباشد. در انواع لامپهای دیگر، این مدت زمان بسیار کم و پایین است. در حقیقت با محاسبه تقریبی برای این نوع لامپهای پنلی روکار، طول عمر آنها به طور میانگین 17 سال در نظر گرفته شده است. البته به این نکته نیز باید اشاره کرد که این مدت زمان در صورتی محاسبه شده است که روزانه 8 ساعت از این چراغهای پنلی استفاده شود.
نتیجه گیری یا پایان بندی
به طور کلی با توجه به بررسی و شناخت چراغ پنلی روکار و تمام مزیتها و ویژگیهای آن، در نهایت میتوانیم به این نتیجه برسیم که انتخاب این نوع لامپها گزینهی بسیار مناسبی برای طراحی و دکوراسیون خانهها میباشد. البته ویژگیهای دیگر همچون طول عمر بالا، مصرف انرژی پایین، تنوع در طرح و مدل غیره نیز از عوامل دیگر انتخاب این نوع چراغ پنلی میباشد. در واقع این نوع لامپهای پنلی انتخاب بسیار هوشمندانه و بسیار مقرون به صرفه برای استفاده در تمامی فضاها و مکانهای گوناگون است. به همین منظور در هر فضایی میتوان از این چراغها استفاده کرد.